JUDEȚ ÎNGROPAT ÎN GUNOAIE

Tone întregi de gunoaie sunt îngropate, lăsate la vedere sau chiar arse, după ce sunt depozitate cu camioanele pe malurile apelor sau pe terenurile virane. Este concluzia unor controale efectuate pe teren de către comisarii Gărzii de Mediu Buzău, la mai multe primării din județ, în urma unor sesizări privind depozitarea neconformă a deșeurilor, incinerări și îngopări de deșeuri. Verificările s-au soldat cu amenzi și chiar cu dosare penale.

Potrivit Gărzii de Mediu Buzău, noile reglementări europene în materie de gestionare a deşeurilor prevăd că un om nu trebuie să genereze mai mult de aproximativ 230 de kg de deşeuri pe an, dacă locuieşte în oraş şi 100 de kilograme, dacă trăieşte la țară. Aceste cote sunt considerate însă mult prea mici chiar de către comisarii Gărzii de Mediu. Ei cred că situația în care se află și la acest moment județul Buzău este generată de mai mulți factori.

Comisarii vor mai efectua controale și în perioada următoare pentru a constata dacă există depozite de deşeuri  ilegale în judeţ şi dacă toţi cei care generează deşeuri au contracte cu o firmă de salubrizare.

Related posts